Skip to content

Jazz kerkdienst

Sarah-Jane & Rue d'Anvers

St. Gertrudis kerk | 12:00-13:00

Sarah-Jane is een geboren en getogen Amsterdammer en zingt al sinds ze geboren werd. Na al die jaren heeft ze dan ook haar eigen herkenbare sound ontwikkelt, die past binnen het straatje van soul en Caribische muziek. Haar melodische nummers zijn daarbij uitgerust met sterke persoonlijke en eerlijke teksten die je al snel raken. Na veel opgetreden te hebben als achtergrondzangeres, staat ze ondertussen ook steeds vaker solo op de planken. Op JazzBoZ staat ze samen met Rue d’Anvers in de Jazzdienst.

Koffieconcert met Morning Call

Grote markt | 12:30-13:45

The Morning Call Jazz Band, opgericht in september 2017 in Brussel, is een New Orleans jazzgroep. Genoemd naar een zeer beroemd café in New Orleans dat bekend staat om zijn heerlijke donuts, haalt “The Morning Call” zijn inspiratie uit enkele van de bekendste bands van de stad, zoals “Shotgun Jazz Band”, “The Palmetto Bug Stompers”, “The New Orleans Swamp Donkeys Traditional Jass Band”, “New Orleans Jazz Vipers”, “Aurora Nealand & The Royal Roses”, “DinosAurchestra”, “Smoking Time Jazz Club”….

Bill Bounders Orchestra

Beursplein | 14:00-15:30

Bill Bounders Orchestra (BBO) bouwt voort op de rijke jazztraditie in Bergen op Zoom. BBO is momenteel de enige formatie in Bergen op Zoom met een complete big band bezetting. De naam is een eerbetoon aan de fameuze Bill Bounders Big Band, die onder leiding van Willem Boenders in de jaren zeventig van de vorige eeuw toonaangevend was voor de hele regio. BBO brengt een breed scala van traditionele swing nummers van Ellington, Miller, Basie en vele andere grootheden. Ook meer moderne nummers staan op het repertoire.

New Cool Collective Big Band

Grote markt | 14:45-16:30

The New Cool Collective is een initiatief van Benjamin Herman, die uitgaat van de ideale combinatie van Latijnse en Afrikaanse ritmes, DJ beats en energieke jazz. Invloeden vanuit de dansbare jazz van de jaren ’60, Latin jazz, easy tune en triphop beats bezorgen New Cool Collective een uniek hedendaags geluid. Het is “gewoon een modern dansorkest voor de jeugd”, volgens Benjamin Herman zelf. The New Cool Collective, 8 man sterk, treedt ook geregeld in een big bandformatie op; dan staan er zeker 19 mensen op het podium. Dansen!

Tijn Trommelen & Friends

Beursplein | 16:00-17:30

Tijn Trommelen (’96) studeert momenteel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, Nederland. Hij is een jonge gitarist en crooner die dol is op zingen, spelen en schrijven van zijn eigen composities in de stijl van de jaren ’30 en ’40. Zelfs in zijn vroege muzikale jaren had hij het geluk om met verschillende bekende jazzmuzikanten te spelen: Paulus Schäfer (NL), Nicki Parrott (AUS), Bob Kaper (NL), Frits Landesbergen (NL), Ben Paterson (VS) , Engelbert Wrobel (DE), Malo Mazurié (FR), Brooks Tegler (VS), Eiji Hanaoka (JP), Paolo Alderighi (IT) en nog veel meer.

Mudita

Theater De Maagd | 16:00-18:00

De ongerepte schoonheid van de natuur vangen in klanken en melodieën. Het Nederlandse trio Mudita is er een meester in. Wonderschone, lyrische muziek die ongemerkt bruggen slaat tussen vrijzinnige improvisatie, teder minimalisme, melodieuze jazz, volksmuziek en pop. Het in 2015 opgerichte trio rond vocaliste Sanne Rambags, trompettist Koen Smits en pianist Sjoerd van Eijck neemt een geheel eigen plaats in binnen de Nederlandse muziekscene.

Amsterdam Klezmer Band

Grote Markt | 17:00-18:30

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 op straat en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerde liveband die vandaag tot de wereldtop van de klezmer- en balkanscene behoort. De band heeft een fervente aanhang, zowel in Nederland als buiten de landsgrenzen. Van Paradiso tot North Sea Jazz, van Lowlands tot Sziget, en van het Wiener Konzerthaus tot het Amsterdams Concertgebouw maakte het septet furore. Het bijwonen van een optreden betekent steevast feest: dansen, lachen en louterend uit je dak gaan!

NAFT

Beursplein | 18:00-19:00

NAFT blaft en likt aanstekelijk in je oorschelp. De vier blazers en twee drummers brengen een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. Ze gaan aan de slag met tracks van onder andere The Subs en Push, maar brengen net zo goed eigen werk. NAFT ontstond in de zomer van 2018 op de Gentse feesten. Sindsdien is de zeskoppige formatie aan een gestage opmars bezig in België en Nederland vanuit hun thuisbasis Gent, als een energieke pletwals vol brass-geweld.