Skip to content

Zaterdag | 25 mei

E.B.J.S.O. Brandaris streetparade

Mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging Sterck

Binnenstad | 13:00 - 17:00

(Dixieland)

Met de Jazz orkesten:

  • OhnO!
  • MayDay
  • Red Jackets

 

Di Fuse

Podium De Gouverneur | 14:00 - 15:00

(Fusion)

Di Fuse, bekend om hun energieke optredens, is een jazzband die zich onderscheidt door een mix van grooves geïnspireerd door legendes als John Scofield, Mike Stern en Wayne Shorter. Geprezen voor hun indrukwekkende live-acts, waaronder optredens bij Paradox Tilburg en Jazz Breda, zorgt Di Fuse voor een dynamische en meeslepende jazzervaring. Hun recente werk, gekenmerkt door krachtige improvisaties en een groovy sound, maakt hun komende optreden bij Bruynzeel Keukens JazzBoZ een niet te missen evenement voor jazzliefhebbers.

Konrad Koselleck Big Band
& Edwin Rutten

Grote Markt | 14:30 - 16:30

(Familieconcert)

Ontdek de magische wereld van jazz met de Konrad Koselleck Big Band en Edwin Rutten in “The Young Person’s Guide to the Big Band”. Samen nemen ze je mee op een swingend avontuur om te leren hoe een jazzband werkt. Met grappige geluiden, zoals trompetten met wc-ontstoppers, en spannende verhalen van Edwin Rutten, bekend van televisie, wordt dit een superleuke ervaring! Mis hun bijzondere optreden niet op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, speciaal voor jou en je vrienden.

Société Poubelle d’Or

Beursplein | 14:30 - 16:00

(Big Band)

Société Poubelle d’Or, een gevestigde naam in de Bergse muziekscene, viert dit jaar hun 40-jarig jubileum. Begonnen als dansorkest, heeft de band zich ontwikkeld tot een swingende formatie. Hun repertoire, constant uitbreidend en vernieuwend, is een mix van moderne en klassieke stukken. Sinds juni 2023, onder leiding van repetitor Edwin Matthee, bereiken ze nieuwe muzikale hoogtes. Tijdens Bruynzeel Keukens JazzBoZ laten ze horen waarom hun muziek perfect is voor dans en vermaak.

Maarten Combrink

Podium De Gouverneur | 15:30 - 16:30

(Talent stage)

Maarten Combrink, een talentvolle Nederlandse jazztrombonist en componist, onderscheidt zich door zijn snelle ontwikkeling en veelzijdigheid in stijlen. Hij speelt regelmatig met het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is lid van diverse ensembles. Recente hoogtepunten zijn het winnen van de ITA Carl Fontana Competitie in 2021 en de J.J. Johnson Jazz Trombone Competitie. Zijn indrukwekkende talent is te bewonderen op de zaterdag van Bruynzeel Keukens JazzBoZ.

Prueba Mayo

Beursplein | 16:30 - 18:00

(Wereldmuziek)

Prueba Mayo, bekend om hun levendige Latijnse muziekstijlen, zorgt voor een unieke, energieke sfeer. Ze brengen opwindende ritmes naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze het publiek zullen laten dansen.

 
 
 

Pau Li Liem

Podium De Gouverneur | 17:00 - 18:00

(Talent stage)

Pau Li Liem, een veelzijdige artiest, verweeft haar talenten als zangeres, componiste en pianiste in haar muzikale reis. Met projecten als Nyala, Penny en indrukwekkende optredens bij Sound of Europe en Paradox Tilburg, brengt ze haar passie voor samenspel en improvisatie naar voren. Pau’s talent voor het componeren en uitvoeren van originele werken belooft een boeiende ervaring voor het publiek. Haar vaardigheid om via muziek verbinding te maken, zowel met medemuzikanten als met het publiek, maakt elk optreden uniek en memorabel.

Swing'it

Grote Markt | 17:45 - 19:15

Mis het optreden van Swing’it niet op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze hun nieuwste werk laten zien. Het Noorse gezelschap, bekend om zijn traditionele jazz met een moderne twist, heeft lof geoogst met het recente debuutalbum “The Story of Storyville”. Met hun unieke mix van vintage en modern beloven ze een onvergetelijke ervaring te bieden op het festival. Laat je meevoeren naar de bruisende jaren 20 en geniet van de muzikale reis die Swing’it te bieden heeft!

(Swing)

Sybil Monty

Beursplein | 18:30 - 20:00

(Fusion)

Sybil Monty, bekend om haar positieve dans-jazz, brengt een unieke mix van originele instrumentale composities naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ. Haar muziek is een samenspel van aanstekelijke melodieën en harmonische dieptes, gecombineerd met donkere grooves en zonnige improvisaties, wat zorgt voor een onvergetelijke jazzervaring. Mis deze kans niet om Sybil Monty live te zien in Bergen op Zoom.

Fay Claassen

Podium De Gouverneur | 18:30 - 19:45

(Vocal jazz)

Fay Claassen, gevierde Nederlandse jazzvocaliste, betovert luisteraars met haar veelzijdige stem en elegante vertolkingen. Haar recentste album uit 2023, een samenwerking met het Residentie Orkest, benadrukt haar indrukwekkende capaciteiten. Met een mix van krachtige emoties en technische finesse, weet Claassen haar publiek diep te raken. Fans van authentieke en verfijnde jazz kunnen genieten van haar optreden tijdens Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar Claassen ongetwijfeld een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

Kris Berry

Grote Markt | 20:00 - 21:30

(Soul)

Kris Berry, een Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres, presenteert haar persoonlijke album “NOW”, geïnspireerd door haar reis naar innerlijke rust, vooral na de geboorte van haar dochter. Met subtiele, spirituele tonen en bijbehorende korte films, verkent ze het ‘nu’ en de ruimte in haar hoofd. Haar muzikale reis, beïnvloed door een mix van culturen, heeft haar op grote podia gebracht en haar succesvolle albums hebben haar een plek gegeven in de muziekscene.

Trico

Den Enghel | VSOP | 20:00 - 22:00

Trico is een Nederlands wereldmuziekensemble dat diverse muziekstijlen uit de hele wereld combineert, waaronder Arabische, flamenco, Latin en moderne jazz. Hun debuutalbum, opgenomen in de zomer van 2021 in Wedgeview Studio’s met Udo Pannekeet als engineer, belichaamt deze diversiteit en passie voor wereldmuziek. De composities, allemaal van de bandleden zelf, vormen een krachtige en kenmerkende mix van geluiden.

(Wereldmuziek)

Pompage

Beursplein | 20:30 - 21:30

Gipsy swing, Early Swing, Pompe Manouche, Western swing: de leukste muziek uit de eerste helft van de vorige eeuw werd over de hele wereld gespeeld tot ver in de jaren veertig. Wilco Spaans (gitaar en zang), Bert Tielens (viool en zang), Eli ’t Hart (accordion/piano) en Peter Rotteveel (contrabas) brengen je met Pompage terug naar het Chicago en Parijs van begin jaren 30: vrolijke, gezellige muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten.
Pompage: als swing je ding is.

(Early swing / Blues)

Vertigo 4

Podium De Gouverneur | 20:15 - 21:15

Deze nieuwe band brengt een frisse sound die geïnspireerd is op de legendarische grooves van Herbie Hancock, Chick Corea en vele andere iconen uit de rijke jazzgeschiedenis van de jaren 70. Deze ongeëvenaarde zwaargewichten uit de Nederlandse pop/jazz- en fusionwereld leveren krachtige muzikale stoten, wat resulteert in een dynamiek die bijna tastbaar is. Hun unieke geluid is een ode aan de klassiekers, maar met een eigentijdse twist.

(Funk)

Brass Rave Unit

Grote Markt | 22:00 - 23:00

(Electronic)

Brass Rave Unit, bestaande uit Dirk, Ko en Bo, brengt een opwindende fusie van Nederlandse undergroundgeluiden en tijdloze anthems. Dit trio uit Amsterdam, bekend om hun energieke optredens, combineert twee blaasinstrumenten met een grote rode wardrum. Hun unieke sound, ervaren van de New Yorkse metro tot aan Glastonbury, zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Deze muzikale broederschap, die nooit rust en altijd opduikt waar nodig, belooft een opzwepende show tijdens Bruynzeel Keukens JazzBoZ.

The Jazzy Boys

Den Enghel | 22:15 - 01:00

Ontstaan uit verschillende orkesten jazz oude stijl van straatorkest tot big band. Waar de New Orleans hoog tij viert in opvatting van de jaren 20. De bezetting is standaard wat daarbij opvalt is dat de blaasbas ingeruild is voor
de stringbas zodat er een warmere sound ontstaat ten gehore brengen van de oude jazz nummers.

(Dixieland)

Smelly Kitchen

Beursplein | 22:00 - 23:00

(Funk)

Smelly Kitchen, bekend om hun energieke funkgrooves en soul, zal optreden op Bruynzeel Keukens JazzBoZ. Sinds hun start in 2019 hebben ze indruk gemaakt met hun elfkoppige bezetting. De EP ‘Oui Chef!’ weerspiegelt hun dynamische stijl, gekenmerkt door een krachtige blazerssectie, gruizig Hammond-orgel, en meeslepende percussie. Hun muziek, een mix van zoete soul, pompende hiphop en aanstekelijke funk, garandeert een onvergetelijke ervaring.

Jazz Connection

Beursplein | 23:30 - 01:00

(Jump Jive)

Jazz Connection, bekend om hun energieke Jump Jive en Rhythm ’n Blues, viert al 33 jaar successen. Hun repertoire bestaat uit hits van legendes als Louis Prima en Wynonie Harris, waarmee ze een unieke revival van de jaren ’50 jazz creëren. Hun optredens, gekenmerkt door humor en een onmiskenbare eigen sound, zijn een hoogtepunt op vele internationale podia. Dit sextet brengt hun swingende jive en boogie naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ, klaar om het publiek mee te nemen in hun muzikale energie en charisma.

L'Chaim

Grote Markt | 23:45 - 01:00

(Klezmer)

L’Chaim, bekend om hun unieke mix van klezmer en Balkanzigeunermuziek, treedt op bij Bruynzeel Keukens JazzBoZ. Deze energieke groep, opgericht in 2006, zingt in 10 verschillende talen en combineert eigen composities met traditionals. Hun levendige optredens, vol variatie en virtuositeit, beloven een meeslepende ervaring. L’Chaim staat garant voor een feestelijke sfeer, waarbij hun diversiteit en muzikale fusie centraal staan.