Skip to content

Vrijdag | 24 mei

JazzCape

Theater De Maagd | 10:00 - 11:45 & 13:30 - 14:45

Dit educatieve project is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Bergse Jazz Evenementen, het CKB en een aantal muzikanten.
Ter voorbereiding van dit jazzconcert krijgen de leerlingen een lesbrief in de klas, gekoppeld aan creatieve opdrachten en verdiepingslessen. Honderden kinderen komen zo al jong in aanraking met de ins & outs van jazz. 
Je kunt er wat ons betreft natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen!

(Schoolconcert)

Sven Hammond

Grote Markt | 20:00 - 21:15

Sven Hammond, bekend sinds 2006, presenteert hun nieuwste werk ‘Sphere’, uitgebracht op 16 april 2021. Dit album, geïnspireerd door jazzlegende Thelonious Monk, combineert hip hop, soul en Monk’s hard bop jazz. Met bijdragen van artiesten als Typhoon en Akwasi, biedt ‘Sphere’ een boeiende mix van instrumentale en vocale tracks. Sven Hammond is klaar om het podium van Bruynzeel Keukens JazzBoZ te veroveren met zijn energieke en soulvolle optreden.

Tinez Roots Club

Beursplein | 20:15 - 21:30

(Fusion)

Tinez Roots Club is terug om de scene te doorkruisen met hun rauwe en energieke mix van vette rhythm ’n blues, souljazz en wilde rock ’n roll! 

Met twee brullende saxofoons, een heerlijk groovende Hammond-orgel en wild kloppende drums, zullen ze het publiek kippenvel bezorgen en zalen laten daveren.

Monday Date ft. Michael Varekamp

Den Enghel | 20:30 - 22:15

Op vrijdag avond speelt Monday Date met Michael Varekamp in Den Enghel.

Michael Varekamp, begonnen op 10-jarige leeftijd geïnspireerd door Louis Armstrong, heeft een indrukwekkende carrière in de jazz. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium en ervaring met wereldberoemde artiesten, oogst hij lof en prijzen, waaronder de Kobe Award en een Edison. Zijn recente optredens en albums worden wereldwijd geprezen.

(New Orleans)

PARRA.DICE

Grote Markt | 21:45 - 22:45

(Funk)

PARRA.DICE, een non-male collectief gestart in 2021, mixt genres en instrumenten tot een levendig palet van muzikale kleuren. Hun debuut-EP ‘Au Revoir, Ooievaar!’ weerspiegelt deze diversiteit met een mix van invloeden, percussieve ritmes en dynamische klanken, verrijkt met een vleugje humor. Na succesvolle optredens op festivals zoals Wildeburg en ADE, brengt PARRA.DICE hun unieke sound naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze het publiek zullen betoveren met hun grenzeloze muzikale landschap.

BRASSA

Beursplein | 22:00 - 23:00

(Brass)

BRASSA, de energieke Utrechtse band, brengt met hun debuutalbum ‘RIVA’ een explosieve mix van funk, disco en dance. Geïnspireerd door betekenisvolle vrouwen uit heden en verleden, creëert deze zevenkoppige formatie, gewapend met trompetten, saxofoons, percussie en drums, dansbare beats die niemand stil laten staan. Hun unieke sound, waarbij ze hun eigen nummers schrijven, resoneert op podia en festivals. BRASSA’s muzikale reis zet zich voort op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar hun frisse geluid een onmiskenbare indruk zal achterlaten.

Chris Muller Big Band

Den Enghel | 22:45 - 00:00

De Chris Muller Bigband, opgericht in Amsterdam in 2021 door pianist en arrangeur Chris Muller, is een van de jongste professionele bigbands in Nederland. Bestaande uit talent uit de Nederlandse jazzscene, waaronder leden Metropole Orkest, belichaamt de band een unieke mix van jeugdigheid en ervaring. Met als doel de Nederlandse bigbandcultuur te verrijken, brengt de band arrangementen van Muller, waarbij traditionele bigbandenergie gecombineerd wordt met moderne klanken. Hun dynamische optreden, gericht op een breed en jong publiek, zijn te ervaren in Den Enghel.

Swing'it

Grote Markt | 23:30 - 01.00

(Swing)

Mis het optreden van Swing’it niet op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze hun nieuwste werk laten zien. Het Noorse gezelschap, bekend om zijn traditionele jazz met een moderne twist, heeft lof geoogst met het recente debuutalbum “The Story of Storyville”. Met hun unieke mix van vintage en modern beloven ze een onvergetelijke ervaring te bieden op het festival. Laat je meevoeren naar de bruisende jaren 20 en geniet van de muzikale reis die Swing’it te bieden heeft!

Benjamin Fro

Beursplein | 00:00 - 01:00

(Hip-hop / Soul)

Benjamin Fro, een veelzijdige Amsterdamse artiest, bracht in februari 2022 zijn tweede album “Behave” uit, met een kritische kijk op de Nederlandse mentaliteit. In 2019 deelde hij het verhaal van een millennial in de grote stad. Zijn muziek, beïnvloed door Kendrick Lamar en anderen, combineert verschillende genres en wordt gekenmerkt door catchy hooks. De band speelt op het Beursplein tijdens Bruynzeel Keukens JazzBoZ.