Skip to content

Zondag | 26 mei

J(AH)zzBoZ Brunch

Sint Gertrudiskerk - 11:00-12:00

Hallo brunch-lovers! Zet 4 juni om 11.00 uur alvast in je agenda, want dan staat er een heerlijke brunch op het programma. En niet zomaar een brunch, nee nee, een brunch in de prachtige tuin van de Gertrudiskerk! Tenzij het weer een beetje tegenzit, dan verhuizen we naar de tent op de Grote Markt. Helaas kunnen we geen rekening houden met allergieën, maar we beloven om voor iedereen wat op tafel te zetten. Schrijf je snel in met het formulier en vergeet vooral niet om je eetlust mee te brengen!

Jazzdienst | Tess Merlot

i.s.m. Red Jackets

Sint Gertrudiskerk | 12:00 - 13:00

(Chansons)

Tess Merlot, met haar hartverwarmende interpretaties van Franse chansons, betreedt dit jaar het podium van de Sint Gertrudiskerk tijdens de Jazz kerkdienst. Haar album ‘Laissez-moi’ uit 2021, gekenmerkt door diepgaande emoties en uitgebreide radio-aandacht, vormt de basis voor een optreden vol levensvreugde. Tess’ aanwezigheid belooft een spirituele verrijking, waarbij haar muziek en passie voor het Franse lied een bijzondere dimensie toevoegen aan deze unieke setting.

De Bossche Kornuiten

Grote Markt | 13:00 - 14:15

(Koffieconcert)

De Bossche Kornuiten laten energieke grooves horen met filmachtige thema’s, prachtige ballades, van klein naar gigantisch groot! Geniet van deze band bij een heerlijke kop koffie of thee.

Laurens Tol

Podium De Gouverneur | 14:00 - 15:00

(Jazz/ Fusion)

Laurens Tol, bassist en componist uit Utrecht, speelt op Bruynzeel Keukens JazzBoZ zijn EP ‘Rivulet’. Deze EP, gelanceerd in 2022, bestaat uit zeven stukken en viert de pracht van Nederlandse riviergebieden. Het laat Tols veelzijdigheid en diepe waardering voor natuurlijke schoonheid zien. Zijn opkomst als soloartiest, na jarenlange samenwerking met diverse bands, markeert een belangrijke stap in zijn muzikale carrière, waarbij ‘Rivulet’ een unieke luisterervaring biedt.

Bill Bounders Orchestra

Beursplein | 14:30 - 16:00

(Big Band)

Het Bill Bounders Orchestra, een bigband van achttien muzikanten, brengt een verfrissende mix van swing, Latin en moderne jazz naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ. Dit jaar treden ze op met de Bredase zangeres Lisette Spee. Bekend om hun dynamische optredens, belooft BBO een onvergetelijke ervaring op het Beursplein met hun divers repertoire. Hun optreden bij JazzBoZ, onder leiding van Jan Spruit, is altijd een hoogtepunt in hun drukke agenda.

Tico y Aguabajo ft. Gianna Tam

Grote Markt | 14:45 - 16:00

Aguabajo en zijn band Tico y Aguabajo, brengen een unieke fusie van jazz, funk en Cumbia, met een frisse sound die Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden mengt. Met sterke melodieën en meeslepende ritmes hebben ze opgetreden op gerenommeerde podia zoals Bimhuis, Concertgebouw, en internationale festivals. Dit energieke ensemble is binnenkort te zien op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze hun grensverleggende muziek ten gehore brengen.

(Latin)

Willem Abelen

Podium De Gouverneur | 15:30 - 16:30

(Talent stage | Fusion)

Saxofonist/componist Willem Abelen presenteert ‘FLUX’ – zijn debuutalbum als bandleider. Hij ziet de plaat als een reflectie op de actualiteit, de chaotische tijden waarin we vandaag de dag leven. Het is filmische jazz, waarbij elk stuk een verhaal vertelt en tegelijkertijd de muzikanten de vrijheid krijgen om er hun eigen hoofdstuk aan toe te voegen. Toegankelijk maar spannend, sfeervol maar experimenteel. Het album is in september 2023 uitgebracht door ZenneZ Records.

Katie Koss

Beursplein | 16:30 - 17:30

(Vocal jazz)

Katie Koss, met haar soulvolle indie-pop, biedt in haar EP ‘i’m changing my mind’ een mix van zelfontwikkeling en female empowerment. Invloeden van Lianne la Havas tot Leon Bridges resoneren in haar muziek. Na een tour en showcase op Noorderslag, brengt ze haar expressieve sound naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze het publiek meeneemt in haar reis van groei en muzikale ontdekking.

Aangeboden door Rik Bokelman

Grote Markt | 17:00 - 18:30

(Funk)

Philip Lassiter brengt zijn eclectische mix van Texas Funk, Alabama Gospel, New Orleans Jazz en Nashville Soul naar Bruynzeel Keukens JazzBoZ. Als 11-voudig Grammy-winnaar en voormalig sectieleider/arrangeur van Prince and the New Power Generation, is Philip een gerespecteerd arrangeur en trompettist voor grootheden als Prince, Ariana Grande en meer. Zijn band Philthy belichaamt een samensmelting van soul en funk, met een energieke live show die invloeden toont van onder andere Aretha Franklin. 

BRASSA

Podium De Gouverneur | 17:00 - 18:00

(Brass)

BRASSA, de energieke Utrechtse band, brengt met hun debuutalbum ‘RIVA’ een explosieve mix van funk, disco en dance. Geïnspireerd door betekenisvolle vrouwen uit heden en verleden, creëert deze zevenkoppige formatie, gewapend met trompetten, saxofoons, percussie en drums, dansbare beats die niemand stil laten staan. Hun unieke sound, waarbij ze hun eigen nummers schrijven, resoneert op podia en festivals. BRASSA’s muzikale reis zet zich voort op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar hun frisse geluid een onmiskenbare indruk zal achterlaten.

Swing'it

Beursplein | 18:00 - 19:00

Mis het optreden van Swing’it niet op Bruynzeel Keukens JazzBoZ, waar ze hun nieuwste werk laten zien. Het Noorse gezelschap, bekend om zijn traditionele jazz met een moderne twist, heeft lof geoogst met het recente debuutalbum “The Story of Storyville”. Met hun unieke mix van vintage en modern beloven ze een onvergetelijke ervaring te bieden op het festival. Laat je meevoeren naar de bruisende jaren 20 en geniet van de muzikale reis die Swing’it te bieden heeft!

(Swing)