Skip to content

NJJO o.l.v. Maarten Hogenhuis

Grote Markt | 14:00-15:30

Let op, start 30 min. later dan in programmaboekje staat

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een bigband van 20 muzikale toptalenten en wordt ook wel het `Jong Oranje´ van de jazz genoemd. Componist, bandleider en saxofonist Maarten Hogenhuis is in 2021 en 2022 artistiek leider en dirigent van het Orkest.

Streetparade Orkesten

Centrum | 13:00-17:00

Met de Bergse Jazz orkesten:

  • OhnO!
  • Rue d’Anvers
  • EBJSO Brandaris
  • Mayday
  • Mom’s Kitchen
  • Red Jackets

Société Poubelle d'Or

Beursplein | 14:30-16:30

Deze band van Bergse bodem vertolkt al jaren muziek uit vervlogen tijden vanaf de jaren ’30. Door oude arrangementen op te poetsen en ze weer uit te voeren in een moderner jasje, weten ze nog steeds een breed publiek te boeien. Mede gesteund door de vele jonge internationale artiesten zoals Michael Bubblé, Robbie Williams,Harry Connick Jr. en zelfs Lady Gaga die furore maken met deze muziek, valt het repertoire bij jong en oud in de smaak.

Kinderconcert: Kleine Louis

Theater De Maagd | 15:30-16:30

Rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en die later wereldberoemd zou worden als grondlegger van de jazzmuziek. Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond in Afrika.De kinderen worden meegenomen door de geschiedenis van Afrikanen in Amerika en de rol van muziek. De Amerikaanse burgeroorlog brengt ons bij de legerorkesten en de ex-slaven die hun muzikale tradities mengen met deze orkestmuziek. Dit leidt tot de eerste vorm van jazzmuziek.
Video afspelen

The OhnO! Jazzband & Kids

Den Enghel | 15:30 | Grote Markt | 16:00-17:00

Hé, jij daar! Doe jij ook mee met onze Kids Streetparade? Wil je een instrument spelen, zingen of dansen? Het kan allemaal! Hieronder vind je alles wat je nodig hebt. Laten we er een feestje van maken! Graag zien we je zaterdag 11 juni rond 15:30u bij Theater Den Enghel. Daar pikken we je op en lopen we een échte “Second Line” streetparade over de Grote Markt. (De papa’s en mama’s mogen gewoon meelopen hoor 😉) En als klap op de vuurpijl klimmen we met z’n allen het podium op in de tent op de Grote Markt om het liedje te spelen wat we zo hard hebben geoefend!

Bakkenliedjes op 78 toeren

Beursplein | 17:00 - 18:00

Bakkenliedjes draait 78 toeren platen. Heerlijk nostalgisch, geen plaat zonder sferische kraak. Aankleding met houten DJ booth, oude platenspelers en natuurlijk kratten vol niet te tillen 78 toeren liedjes op bakelieten platen.

JazzWood

Grote Markt | 17:15 - 18:00

JazzWood speelt jazz en funk. Laat je verrassen door bestuursleden die naast het festival organiseren ook muziek maken.

Zang: Shehera Vega Sanchez
Trombone: Bas Mennes
Saxofoon: Rob Marrees
Drums: Bart Aarts
Sousafoon: Roel van Daele
Toetsen: Tobias Vermeulen

Monday Date

Beursplein | 19:00-20:30

Dit New Orleans jazz orkest uit Bergen op Zoom is al vele jaren vaste waarde op JazzBoZ.

Smelly Kitchen

Grote Markt | 19:15-20:30

Met een vijf man sterke, spetterende blazerssectie, gruizig Hammond-orgel en opzwepende percussie achter een straffe, geoliede funkband en een meer dan charismatische frontman trekt Smelly Kitchen ten strijde. Met mierzoete soul, orkestrale, pompende en deinende hiphop en opwindende, opdringerig dansbare funk brengt Smelly Kitchen iedereen in beweging… en vervoering.

Afslag

Theater De Maagd | 20:30-22:30

2 percussionisten, een accordeonist, bassist en een saxofonist; op het eerste gezicht niet een alledaagse samenstelling van een band. Deze bezetting geeft Afslag al meteen een uniek en fris geluid. Dirk Overbeek studeerde onlangs af op accordeon aan het Arnhems conservatorium waar percussionist Peter van Aart hem bij begeleidde. Peter hoorde meteen de potentie van accordeon binnen een band en samen met Dirk haalde hij bassist Freek Mulder, percussionist Gijs Anders van Straalen en saxofonist Marco Hijl erbij, allemaal bekende namen binnen de Nederlandse muziekscene.

Mambísimo Big Band

Beursplein | 21:00-23:00

Met Mambísimo Big Band herleven de gouden tijden van de Latin Big Bands. Deze 16-koppige band neemt je mee terug naar de legendarische optredens in het New Yorkse Palladium en het Tropicana in Havana. Het repertoire van de band bestaat uit een goed afgewogen mix van mambo, salsa en cha cha cha.

The Re:Freshed Orchestra

Grote Markt | 21:30-23:00

Dit funk-, soul- & hiphopcollectief van een veertiental muzikanten met uiteenlopende muzikale achtergronden maakte furore met tributes aan hun muzikale helden, van Fela Kuti, Gil Scott-Heron, Sly & The Family Stone tot aan J Dilla, Wu-Tang Clan. 

De band begeleidde artiesten als Wu-Tang Clan, Sly5th, Brainpower, Pete Philly, Benjamin Herman en Tony Allen. Of ze nu het werk van een inspirator arrangeren of hun eigen nummers spelen, rode draad is dat de groep altijd zorgt voor een feest op het podium.

Valvetronic Brassband

Beursplein | 23:15-00:15

Let op, tijden wijken af van het programmaboekje

Valvetronic Brassband is een nieuwe festival brassband uit Amsterdam. Hun nummers zijn gebaseerd en geinspireerd door EDM en Hiphop muziek: keihard dansen op muziek die wordt uitgevoerd door drums en heel veel blazers. Een snoeiharde en energieke show, waarbij er zonder uitzondering gedanst en gesprongen wordt.

Bakkenliedjes op 78 toeren

Beursplein | 00:15 - 01:00

Bakkenliedjes draait 78 toeren platen. Heerlijk nostalgisch, geen plaat zonder sferische kraak. Aankleding met houten DJ booth, oude platenspelers en natuurlijk kratten vol niet te tillen 78 toeren liedjes op bakelieten platen.

Wicked Jazz Sounds

Grote Markt | 23:30-01:00

Wicked Jazz Sounds beleeft jazz in de meest brede zin van het woord. Voor hen is het een genre waar vele andere muziekstromingen uit zijn voortgekomen. Dit is ook waarom ze funk, soul, hiphop, disco, drum&bass, latin en zelfs house als hun muzikale basis beschouwen. DJ’s en muzikanten spelen samen op een mix van jazz, hip hop, soul, funk, house, disco, latin, electronica en meer. Allemaal om je te laten dansen met een lach!