Skip to content

JazzCape (scholenconcert)

Theater De Maagd | 10:00-11:45 & 13:30-14:45

Dit educatieve project is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Bergse Jazz Evenementen, het Cultuurbedrijf en een aantal muzikanten.

Ter voorbereiding van dit jazzconcert krijgen de leerlingen een lesbrief in de klas, gekoppeld aan creatieve opdrachten en verdiepingslessen. Honderden kinderen komen zo al jong in aanraking met de ins & outs van jazz. 

Je kunt er wat ons betreft natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen!

Sponsorborrel
met Phoenix Jazzband

Grote Markt | 17:00-19:00

Op de sponsorborrel speelt The Phoenix Jazzband. The Phoenix Jazzband is opgericht op initiatief van Toon De Groote (Assenede). Ze spelen naast het New Orleans repertoire ook minder bekende en weinig gespeelde werken. Spirituals, marches, gospels, ballads en blues worden afgewisseld met nummers uit de swingjazzperiode, die alle gebracht worden met een aanstekelijk enthousiasme voor de liefhebber van authentieke jazz.

Sharp Dressed Band

Beursplein | 18:30-20:30

Bij de doorkomst van de avondvierdaagse is er ook gezellig muziek op t Beursplein.

Deze 12-koppige band is ooit ontstaan uit de dweilband “Effe Uitbloaze” uit Lepelstraat. De talentvolle muzikanten vonden het hoog tijd voor muzikale hoogstandjes buiten het carnavalsseizoen, en zo werd de Sharp Dressed Band geboren. In hun strak gesneden maatpakken brengt Sharp Dressed Band een mix van gearrangeerde nummers in de meest uiteenlopende muziekstijlen zoals rock, blues, southern rock, soul, swing, pop en uiteraard jazz.

Dutch Swing College Band &
Wouter Hamel

Theater De Maagd | 19:30-21:30

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, presenteert samen met zanger Wouter Hamel een uniek optreden met muzikale hoogtepunten uit de geschiedenis van de traditionele jazz aangevuld met eigen werk. Met zijn eigenzinnige interpretatie in combinatie met de onmiskenbare Dutch Swing College sound, geeft Wouter Hamel de klassieke jazz songs een verfrissende energieke touch, die garant staat voor muzikaal vuurwerk!

Bakkenliedjes op 78 toeren

Grote Markt | 20:00 - 21:00

Bakkenliedjes draait 78 toeren platen. Heerlijk nostalgisch, geen plaat zonder sferische kraak. Aankleding met houten DJ booth, oude platenspelers en natuurlijk kratten vol niet te tillen 78 toeren liedjes op bakelieten platen.

Persi Swing Collective

Den Enghel | 21:00-22:30

De Persi Swing Collective Bigband is een enthousiaste en energieke bigband uit Steenbergen (NB). De band staat bekend om haar brede muzikale interesse. Elke muziekstijl wordt serieus aangepakt en dit levert veelzijdige programma’s op. Van klassieke bigband-swingers tot moderne filmische composities, van exotische latin tot pompende funk.In 2015 werd de band bekroond met een eerste prijs op het ‘Q-buskers bigbandfestival’, waar de jury met name de energie, de sound van de band en de repertoirekeuze becomplimenteerde.

The Gathered Six

Beursplein | 21:00-23:00

New Orleans, begin 20e eeuw. Het ontstaan van de Hot jazz. Deze zeskoppige formatie neemt je mee terug in de tijd, naar de bakermat van de Jazz. De combinatie van jong en oud maakt deze formatie een plezier om naar te kijken, en te luisteren. Terug naar de roaring twenties, terug naar de basis.

BLOW 3.0

Grote Markt | 21:30-22:45

BLOW 3.0  is de reïncarnatie van het vroegere BLOW trio uit Gent. Het steevast gemaskerde drietal liet in 2011 voor het eerst van zich horen tijdens de Gentse Feesten. Wat je te horen kreeg is een dance-act met echte instrumenten. Zowel akoestisch als met versterking en effecten. Ze speelden dance, drum ‘n’ bass en dubstep met enkel 2 tenorsaxen en een drumkit: “that’s all we need to get the party started!”.

Monday Date & Michael Varekamp

Den Enghel | 23:00-00:00

Michael Varekamp (1968, Rotterdam) is trompettist, zanger, componist, organisator, radiomaker, theaterproducent en bandleider. Hij is tien jaar als hij een LP van Louis Armstrong vindt in de platenkast van zijn vader. Hij denkt maar één ding: “dit wil ik later ook!” Een decennium later studeert hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien treedt hij op over de gehele wereld. Van New York tot Wellington en van Helsinki tot Johannesburg. Samen met zijn Bergse vrienden staat hij vrijdagavond in Den Enghel.

Kolonel Djafaar

Grote Markt | 23:15-00:45

Met een stevige basis van percussie, gitaar en bas, zorgt Kolonel Djafaar voor een dansbare groove. Keys voegen daar een psychedelisch kantje aan toe. Laat je meeslepen door de verhalende melodieën van de vier koperblazers: van subtiele aanvullingen tot scheurende solo’s. Het geheel geeft een heel eigen interpretatie van Afrobeat en Ethiojazz.