Skip to content

Graag houden we de pers via deze pagina op de hoogte van ons festival. Voel je vrij de informatie en beelden op deze pagina te delen.

Persbericht 24-3-2023:

Bruynzeel Keukens JazzBoZ 2023: een festival voor iedereen

De komende editie van het Bergse jazzfestival belooft weer een mooie te worden. Op 2, 3 en 4 juni is iedereen weer welkom voor muziek en gezelligheid in de binnenstad van Bergen op Zoom. Naast een pakkende mix van muzikale namen kijkt het bestuur van Bruynzeel Keukens JazzBoZ ook verder dan dat: hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen verblijden met het festival? De jeugd, de ouderen, zij die nauwelijks hun woning uitkomen… Iedereen verdient het plezier van een festival als Bruynzeel Keukens JazzBoZ.

Toekomstvisie

Hoe Bruynzeel Keukens JazzBoZ die inclusiviteit proberen te bereiken? Het jaarlijks terugkerende schoolconcert voor alle groepen 7 in de gemeente Bergen op Zoom is al een mooi voorbeeld van de jeugd bereiken. Maar ook daarbuiten valt nog een grote doelgroep. Samen met Abbo Kindcentra probeert Bruynzeel Keukens JazzBoZ jonge scholieren al in een vroeger stadium warm te maken voor muziek, bijvoorbeeld met het leerorkest. Voor de weer wat oudere jeugd is er komende Bruynzeel Keukens JazzBoZ de talent stage: een plek waar aanstormend muziektalent welkom is om van zich te laten horen. Ook worden hier leden van het conservatorium bij betrokken. Deze talent stage wordt mede georganiseerd door nieuw organisatietalent. 

Muzikale hoogtepunten

Elk jaar ziet Bruynzeel Keukens JazzBoZ er weer een mooie uitdaging in om een aantrekkelijke mix van muziek te programmeren op het festival. En dat is ook dit jaar weer goed gelukt! Zo reist de Zweedse sopraan saxofonist en zangeres Nanna Carling af naar Bergen op Zoom, waar zij op vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende plekken swingende jazz laat horen. Op zaterdagavond zal Michelle Davids and the True Tones op de Grote Markt een spetterend optreden verzorgen. Je kunt ze ook wel kennen van uitzendingen van de Olympische Spelen van 2022. Wereldwijd spelen ze momenteel uitverkochte shows.

Voor de liefhebber van rustige jazzmuziek speelt Ronald Snijders zaterdag op het festival. Deze fluitist met Surinaamse roots won in 2022 de Boy Edgarprijs.

Ook het benoemen waard is de Cubop City Big Band. Deze bigband onder leiding van Lucas van Merwijk speelt zondag op de Grote Markt salsa en latin jazz. Al dertig jaar zijn zij een grote naam in Europa. Ook op zondag vult Steffen Morrison het podium van de Grote Markt. Deze soulzanger pur sang heeft weinig introductie meer nodig. Hij sluit Bruynzeel Keukens JazzBoZ op een pakkende manier af. 

Partners

Zonder partners kan Bruynzeel Keukens JazzBoZ niet bestaan. Daarom willen we graag al onze partners, sponsoren en overige samenwerkingsverbanden bedanken. In het speciaal bedanken we onze hoofdsponsor Bruynzeel Keukens voor het kunnen realiseren van het festival.

 

Beeldbank Bruynzeel Keukens JazzBoZ

Onderstaande beelden van Bruynzeel Keukens JazzBoZ 2022 zijn vrij te gebruiken. Graag met fotocredits Corné de Weert. Klik op de foto voor het originele bestand.