Sabrina Starke | Jazzdienst

sabrinastarke

Sabrina Starke staat al tien jaar garant voor spatzuiver gezongen, soepel swingende soul met een positieve vibe. Na drie platen met ijzersterke eigen composities bracht ze op haar vierde album Lean On Me (2013) een ode aan Bill Withers. Die plaat leverde haar niet alleen een Radio 6-award op, maar ook bewonderende liner notes van Withers zelf: ‘You are gifted and a gift to the world.’ Inmiddels dendert de soul train van Starke gewoon door: in 2015 verscheen haar vijfde album, met de iconische hoes waarop 36 zwarte vrouwen staan die haar hebben geïnspireerd. Dit is soul met de ‘s’ van super!

Lees meer...

May Day Jazzband | Jazzdienst

maydayDe May Day Jazzband maakt onvervalste straatjazz, in alle soorten en maten. Dat kan heel goed oude stijl zijn, maar net zo goed een May Day interpretatie van de muziek van Michael Jackson of Bruce Springsteen. Naar voorbeeld van oude jazz-helden als Louis Armstrong tot de eigentijdse Rebirth Jazzband van New Orleans.
May Day maakt 'levende Jazz' met een gezonde dosis enthousiasme en humor: enterjazzment!

Lees meer...

Uitvoering workshop van Maarten Stalpers

workshop

We zijn op zoek naar enthousiaste jonge muzikanten die het leuk vinden om een Jazzworkshop te volgen onder leiding van Maarten Stalpers en dé Mayday Jazzband. Wat je tijdens de workshop leert, laat je de volgende dag meteen zien tijdens de Jazzdienst in de St. Gertrudiskerk (de Peperbus). Wat we precies gaan doen dat houden we nog even geheim.... We kunnen wel verklappen dat je onderdeel wordt van een grootse muzikale Jazzverrassing voor meer dan 500 mensen. Gaaf!

De workshop zelf wordt gegeven op zaterdag om 17:30 op 't Beursplein

Lees meer...

Jasper Soffers & Joke Bruijs

jokebruijs

We hebben dit jaar weer een leuke samenwerking van artiesten die op de zondagmiddag de Rabo JazzBoZ tent vullen. Dit jaar hebben we Jasper Soffers, een wereldtopper uit ons eigen Bergen op Zoom op Piano, samen met Joke Bruijs, een fantastische jazzzangeres die veel met haar jazztrio optreed.

Lees meer...

Poolse Dixie Band

dixiebandWe hebben dit jaar gasten uit de Poolse zusterstad van Bergen op Zoom, Szczecinek. De Dixie Band zal het Beursplein overnemen met hun oude stijl jazz!

 

Lees meer...

BoZ Jazz Award 2017 | Talent Stage

bja

Welcome to the second edition of the Boz Jazz Awards (BJA). The BJA is presented to you by the Stichting Bergse Jazz Evenementen (SBJE). SBJE is responsible for organizing Rabo Jazzboz. Rabo Jazzboz is a Jazz Festival located in Bergen op Zoom.

For more information about Rabo Jazzboz see: www.jazzboz.nl

More Information

Jelske Hoogervorst

jelskehoogervorst

Op herhaling, want ook vorig jaar was ze te gast bij Emma’s: Tenorsaxofonist, componist en jazzpedagoge Jelske Hoogervorst.  Ze tourde met Seven Eleven door Europa en ook versterkte ze de saxofoon secties van het Rotterdam Jazz Orchestra, de Konrad Kosseleck Big Band en band van Candy Dulfer. 2010: compositieprijs Dutch Jazz Competition. 2011: cd Frozen, en in 2013 de cd Ode. 

Lees meer...

Kinderconcert | Sabrina Starke | Wat is het geheim van zingen? (8+)

sabrinastarke

Liedjes schrijven en vertolken in de meest pure vorm. Singer-songwriter Sabrina Starke besloot jaren geleden te stoppen met haar baan: ze wilde popartieste worden. Ze zong toen al wel als achtergrondzangeres in een reggaeband. Gewapend met gitaar en unieke stem ging zij zich helemaal richten op de kern van singer-songwriter zijn: het schrijven én zingen van liedjes in de meest pure vorm. Ze houdt erg van folk, soul en jazz. Die stijlen zijn voor haar liedjes het muzikale uitgangspunt. 

Lees meer...

Sandra van Nieuwland

sandravannieuwlandDe Haarlemse zangeres Sandra van Nieuwland (onder meer bekend van The Voice of Holland) debuteerde in 2012 op spectaculaire wijze in de hitlijsten. Maar we maken pas echt kennis met de zangeres als ze een jaar later het album ‘Banging On The Doors Of Love’ uitbrengt. Het levert haar een Edison Award op en er volgt een succesvolle theatertour. Met haar derde album ‘Breaking New Ground’ overtuigt Sandra van Nieuwland opnieuw. De prachtige eerste single heet ‘Truth’.

Lees meer...

Jeangu Macrooy

jeangumacrooyJeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In april 2016 kwam Jeangu's debuut-EP 'Brave Enough' uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met zijn eerste single 'Gold' mocht hij gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. In 2016 speelde Jeangu uiteindelijk 120 shows in 12 maanden; een gouden jaar dat werd afgesloten met een optreden op Eurosonic/Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer’.

Lees meer...

De Beren Gieren | VSOP

deberengierenHet Belgisch-Nederlandse akoesto-elektrische piano trio De Beren Gieren staat bekend voor zijn unieke, energieke sound, sprankelende melodieën, complexe structuren en eigenzinnige titels. Ze brengen een mengeling van polyritmische soundscapes, ingewikkelde wendingen en meezingers en kunnen stemmingen plotseling laten omslaan. Kortom, een live belevenis die je zeker niet mag missen!

Lees meer...

Raad van Toezicht

raadvantoezicht

Nee hoor, geen stoffige vergadering in de Jazz Factory. Integendeel! De Raad van Toezicht is een tienkoppige band die jazz, rock, funk en latin naar hartenlust in een muzikale blender gooit. Invloeden zijn hoorbaar van uiteenlopende groepen als Snarky Puppy, Weather Report en Pat Metheny Group. Maar bovenal klinkt De Raad van Toezicht als een jonge, energieke band waar de grooves van afspatten.

Lees meer...

Zitakula

zitakula

Zitakula is een negenkoppige afrobeatband uit Amsterdam, die is vernoemd naar een exotische parkiet met groengele kleuren en een onderscheidende lokroep. De band is bij elkaar gekomen door een liefde voor de grooves van Lagos en Addis Ababa, de werelden van Fela Kuti en Mulatu Astatke. Zitakula brengt een explosieve mix van Afrikaanse ritmes en melodieën en westerse jazz en funk, met een scheutje Brazilië.

Lees meer...

Poolse Dixie Band

dixiebandWe hebben dit jaar gasten uit de Poolse zusterstad van Bergen op Zoom, Szczecinek. De Dixie Band zal het Beursplein overnemen met hun oude stijl jazz!

 

Lees meer...

Zorita

zorita

Zorita is een ranzig, rijkelijk riekend ratjetoe. Boordevol oorstrelende Boheemse klanken van een eclectisch stel instrumenten; van accordeon tot trompetten en viool. Voeg hier vervolgens enkele basisingrediënten aan toe, zoals bas, drums, gitaren en de schurende stem van frontman Carlos Zorita Diaz en laat dit even doorkoken. Er ontstaat een compleet nieuwe smaak en een geheel eigen geluid. 

Lees meer...

Cooling down AfterJazz met The OhnO!

Het is eigenlijk al een niet meer weg te denken traditie: Na afloop van het officiële programma van Rabo JazzBoZ verzorgt The OhnO! Jazzband nog een kleine afterparty bij de Don Camillobar , pal naast de tent op de Grote Markt.

Een mooi moment om te evalueren onder het genot van een drankje en swingende OhnO!-klanken!

Lees meer...

affiche2017

HOOFDSPONSOR

 

MEDIASPONSOREN