Skip to content

Zondag | 4 juni

J(AH)zzBoZ Brunch

Sint Gertrudiskerk - 11:00-12:00

Hallo brunch-lovers! Zet 4 juni om 11.00 uur alvast in je agenda, want dan staat er een heerlijke brunch op het programma. En niet zomaar een brunch, nee nee, een brunch in de prachtige tuin van de Gertrudiskerk! Tenzij het weer een beetje tegenzit, dan verhuizen we naar de tent op de Grote Markt. Helaas kunnen we geen rekening houden met allergieën, maar we beloven om voor iedereen wat op tafel te zetten. Schrijf je snel in met het formulier en vergeet vooral niet om je eetlust mee te brengen!

Jazzdienst | G-Roots

i.s.m Mom's Kitchen Jazzband

Sint Gertrudiskerk - 12:00-13:00

(Gospel)

Gospelkoor G-Roots is opgericht in 2002 door drie black gospel solisten en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 15 enthousiaste en getalenteerde zangers en zangeressen, inclusief eigen band. Ze brengen een uitgebreid repertoire van Amerikaanse black gospel tot Nederlandstalige opwekking en soul. Het koor is te boeken in verschillende samenstellingen en formaties en zorgt altijd voor een swingend feest!

 

Persi Swing Collective

Grote Markt - 13:00-14:15

(Big Band)

De Persi Swing Collective Bigband uit Steenbergen is een veelzijdige en energieke band die elk genre aankan, van bigband-swingers tot moderne filmische composities en van latin tot funk. Zangeres Karen Veenstra speelt een belangrijke rol bij veel nummers en de band heeft op verschillende (jazz)festivals gespeeld. In 2015 wonnen ze de eerste prijs op het Q-buskers bigbandfestival vanwege hun energie, sound en repertoirekeuze.

The Fried Seven

Beursplein - 14:30-16:00

(Swing)

The Fried Seven is een internationale groep jonge muzikanten gevestigd in Amsterdam, die verenigd zijn door hun gedeelde passie voor vroege jazz. Ze spelen muziek uit de jaren 1920 en 1930, waaronder de muziek van King Oliver, Jelly Roll Morton, Louis Armstrong en Duke Ellington, evenals originele arrangementen. De band heeft opgetreden op verschillende festivals en heeft zelfs de Jury Prijs gewonnen bij de Karel van Eerd Music Award in 2021. Hun vermogen om oude stijlen nieuw leven in te blazen heeft het publiek verblind.

Cubop City Big Band

Grote Markt - 15:00-16:30

(Latin Big Band)

De Cubop City Big Band is het meest gerenommeerde latin orkest in Europa van de afgelopen 30 jaar. Onder leiding van oprichter en drummer Lucas van Merwijk, brengen zij innovatieve benaderingen van het Afro-Cubaanse en Latin Jazz repertoire tot leven. Het orkest heeft samengewerkt met talloze prominente latin-musici en presenteert in ‘El Gran Concierto’ het beste uit hun repertoire. Yma America is sinds 1995 de vaste zangeres van het orkest.

Nanna Carling

Beursplein - 16:30-17:30

(Swing)

Nanna Carling is een Zweedse sopraansaxofonist en zangeres die de traditionele jazz op een stijlvolle en gepassioneerde manier overbrengt. Met haar charisma en energieke podiumaanwezigheid is ze een rijzende ster binnen de jazzscene. Na jarenlang touren met Gunhild Carling, investeert ze nu volledig in haar eigen band, de Nanna Carling Swingband. In 2022 bracht ze haar debuutalbum “That’s a Plenty” uit en werkt momenteel aan de opvolger. Ze heeft duizenden fans over de hele wereld dankzij haar regelmatige online concerten.

Steffen Morrison

Grote Markt - 17:00-18:30

(Soul)

Steffen Morrison is een geprezen soulartiest uit Amsterdam met invloeden van James Brown, Marvin Gaye en Otis Redding. Hij bracht in 2016 zijn debuut-EP “Just Another Man” uit, en in 2018 zijn eerste album “Movin’ On”. In 2020 kwam zijn tweede studioalbum “Soul Revolution” uit en in 2022 werd de documentaire “UUR VAN DE WOLF: The Soul of Steffen Morrison” uitgebracht. Steffen werkt momenteel aan zijn derde studioalbum, dat in mei 2023 uitkomt en geïnspireerd is door zijn live optredens.

Entoto Band

Beursplein - 18:00-19:00

(Ethiopische Funk)

Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s funk! Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de jaren ’60. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke show waarbij het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa! In januari 2023 verschijn het titelloze debuut album op Guitar Globetrotter Recordings.