Skip to content

Zaterdag | 3 juni

Marco Ullstein quintet

Grote Markt - 14:00-15:00

(Modern)

Het Marco Ullstein Quintet, opgericht door vibrafonist en drummer Marco Ullstein, is een unieke band die een combinatie van jazz en klassieke muziek brengt. De band bestaat uit leden uit Italië, India en Duitsland en won onlangs de Vakjuryprijs bij de Grachtenfestival Jazz Competition. Ze zullen nu een tour doen langs theaters, festivals en concertzalen door heel Nederland. Juryvoorzitter Sander Grande roemde hun dynamiek en mooie kleuren.

Streetparade Orkesten

Centrum - 13:30-17:30

Met de Jazz orkesten:

  • OhnO! 
  • Rue d’Anvers
  • Brandaris
  • MayDay
  • Mom’s Kitchen
  • Red Jackets

(Dixieland)

FENNE

Talent Stage | Gouvernementsplein - 14:00-15:00

(Vocal Jazz)

FENNE is een 21-jarige singer-songwriter uit een muzikale familie. Haar “singer-songwriter jazz” muziekstijl is speels met een persoonlijk tintje. Ze experimenteert graag met geluiden en instrumenten, waardoor haar band bij elk project varieert. FENNE heeft op verschillende locaties opgetreden en werkt momenteel aan haar nieuwe EP “Beyond The Wall”, gericht op het terugvinden van je innerlijke kind.

Bill Bounders Orchestra

Beursplein - 14:30-16:00

(Big Band)

Bill Bounders Orchestra, onder leiding van Jan Spruit, brengt een breed scala aan traditionele swingnummers van jazzgrootheden als Ellington, Miller en Basie, evenals moderne arrangementen en Latin-nummers. Zangeres Lisette Spee zorgt voor interactie met het publiek. Het swingende bigband optreden vindt plaats tijdens JazzBoz 2023 op het intieme Beursplein in Bergen op Zoom.

Rik van der Made

Talent Stage | Gouvernementsplein - 15:30-16:30

(Bebop)

Rik van der Made is een tenorsaxofonist uit Roosendaal, die momenteel een masteropleiding volgt aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij schrijft zijn eigen composities voor zijn groep en staat bekend om zijn melodieuze, Noord-Europese geïmproviseerde muziekstijl. Rik is genomineerd voor verschillende prijzen en heeft gespeeld met diverse ensembles op gerenommeerde festivals zoals het North Sea Jazz en Concert at Sea.

Jungle Book | MayDay Jazzband

Grote Markt - 16:00-17:00

(Kindervoorstelling)

De MayDay Jazzband brengt het verhaal van Jungle Book op een unieke manier tot leven met muziek, dans en kostuums. Het bekende sprookje van Mowgli wordt verteld met behulp van een verteller en klassieke liedjes zoals ‘Wat je van beren leren kan’ en ‘de Apenkoning’, evenals nummers uit het MayDay repertoire. Jungle Book 2.0 is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en belooft een muzikale middag vol entertainment waarbij je kunt genieten, dansen en swingen! Mede mogelijk gemaakt door Stichting ABBO

Something about Sanna

Beursplein - 16:30-18:00

(Vocal Jazz)

Sanna, Sven en Joost hebben zich in 2017 samengevoegd en een uniek en persoonlijk geluid gecreëerd met hun eigen repertoire. Hun muziek is fris, zelfverzekerd en interactief, met 7 originele nummers van Sanna en 3 van Sven. Hun tweede album, “Something About Time”, uitgebracht in oktober 2022, is een briljante weergave van hun goed gecoördineerde en persoonlijke benadering, variërend van intieme tot funky stukken. Hun optredens hebben hen gebracht naar prestigieuze jazzlocaties, waaronder het North Sea Jazz Festival.

Jaap de Vries

Talent Stage | Gouvernementsplein - 17:00-18:00

Jaap, 23, studeert trompet aan het Prins Claus conservatorium in Groningen, met ervaring in de Big Band scene. Hij is actief bij Stageband Jazz Orchestra en The Collective Abroad, en wordt geïnspireerd door Wynton Marsalis voor traditie, Ambrose Akinmusire voor modern en componisten uit de Franse Romantiek. Hij is trots op zijn arrangementen en composities en streeft ernaar om de komende jaren vooruitgang te boeken. Net het eerste album van zijn band opgenomen.

(Modern)

Nanna Carling

Grote Markt - 17:30-19:00

(Swing)

Nanna Carling is een Zweedse sopraansaxofonist en zangeres die de traditionele jazz op een stijlvolle en gepassioneerde manier overbrengt. Ze is een rijzende ster binnen de jazzscene. Na jarenlang touren met Gunhild Carling, investeert ze nu volledig in haar eigen band, de Nanna Carling Swingband. In 2022 bracht ze haar debuutalbum “That’s a Plenty” uit en werkt momenteel aan de opvolger. Ze heeft duizenden fans over de hele wereld dankzij haar regelmatige online concerten.

Porto Cabello

Beursplein - 18:30-20:00

(Gipsy)

Porto Cabello is een strijkkwartet bestaande uit een viool, twee gitaren en een contrabas. Ze spelen afwisselend gipsyswing en traditionele zigeunermuziek, en hun muziek is rechttoe rechtaan, eerlijk, sentimenteel en bruisend – het raakt mensen diep in het hart. Luisterend waant men zich in de jazzkelders van Parijs in 1938, en dan weer in een woonwagen in de Karpaten. De naam Porto Cabello is afkomstig van een van de latere titels van de Belgische Sinto-topgitarist en -componist Django Reinhardt, die in de jaren ’30 en ’40 Sintimuziek en jazz samenbracht.

Ronald Snijders band | VSOP

Gebouw-T - 20:00-22:00

(Wereldmuziek)

De Ronald Snijders Band verwerpt categorisatie en ziet muziek als een kunstvorm die verder gaat dan marketingstrategieën. Live concerten bieden eindeloze mogelijkheden, door Surinaamse invloeden te combineren met jazz. Muziek inspireert schoonheid en creativiteit, in plaats van chaos. Het blijft een dynamische vorm van expressie die voortdurend evolueert in de zoektocht naar de mooiste geluiden.

(Soul)

Marlon Pichel

Grote Markt - 20:00-21:30

Marlon Pichel, een Nederlands muzikaal talent met een passie voor soul en rock ‘n roll, begon op negenjarige leeftijd met muziek. Met zijn krachtige stem en drumvaardigheden is hij een van de meest veelbelovende soulartiesten in Nederland. Hij brengt dit voorjaar zijn debuutalbum uit, geïnspireerd door de groten der aarde, waaronder Otis Redding en Wilson Pickett, om de STAX sound op respectvolle wijze te herbeleven. Eerder verschenen al de singles Good Ol’ Loving en I Wanna Boogie.

BLUESMISSION

Café Die Twee | 21:00

BLUESMISSION, ontstaan als side band van St. Louis Slim,  bestaat uit 5 gemotiveerde muzikanten die de blues weten te brengen…..

De stijl die ze spelen is authentieke blues/bluesrock. Denk aan BB King, E. Clapton, Albert Collins etc.  Iedereen heeft veel podiumervaring opgedaan met honderden optredens.

(Blues)

Folk 'n Jazz

Het Groene paard | 21:30 - 01:00

Een verrassende mix, Folk met een Twist of Jazz. Het combo speelt voornamelijk eigen werk, waarin stijlen zoals  folk, bossa en jazz,  als het ware samensmelten. Het resultaat is bij vlagen hypnotiserend.

(Folk)

Michelle David & The True Tones

Grote Markt - 22:00-23:00

(Gospel)

In de afgelopen vier jaar heeft de band de wereld rondgereisd en uitverkochte shows gespeeld. Na vijf veelgeprezen gospelalbums en een Edison-nominatie zijn ze bekend als een soulvolle mix van gospel, soul, blues, jazz en afrobeat. Hun nieuwe album ‘Truth & Soul’ (29-04-2022) bevat dromerige indie soul met een jaren ’70-vibe, Braziliaanse smaken en Afrikaanse ritmes. Ze speelden zelfs tijdens de Winter Olympics 2022.

DJ Sebastian Floris

Beursplein - 22:00-23:00

(DJ)

Bastian Schoenmakers, ook bekend als DJ Sebastian Floris, is een echt multitalent. Van jongs af aan volgde hij zijn passie voor muziek en verfijnde hij zijn vaardigheden om een uniek en verfijnd geluid te ontwikkelen. Met talloze prijzen op zak en een reputatie als headliner mengt hij moeiteloos funky beats met hiphop en soul, wat resulteert in een onvergetelijke ervaring. Met een Italiaans pak en een winnaarsmentaliteit is hij klaar om van elke voorstelling zijn moment te maken.

Merdan Taplak Orkestar

Beursplein - 23:45-01:00

(Oriëntal beat)

Merdan Taplak, Belgisch-Turkse DJ en producer, mixt Turkse volksmuziek met elektronische beats. Met zijn liveband, Merdan Taplak Orkestar, treedt hij op in clubs en op festivals. Hij speelt zelf bağlama en heeft een veelzijdig repertoire. In het voorjaar van 2023 heeft hij zijn debuutalbum “Haydi” uitgebracht, waarop hij 10 klassieke Turkse volksnummers herwerkt.

JP & The Seeger Session Band

Grote Markt- 23:45-01:00

(Americana)

JP & The Seeger Session Band zijn na drie jaar terug op het podium met hun nieuwe show “The Land of Hope and Dreams Tour”. De veertienkoppige band brengt een mix van Americana, country, gospel en New Orleans Jazz en belooft een show vol hoop en positieve energie. Ze starten op 18 februari in De Spot in Middelburg en spelen ook op het Skagen Festival in Denemarken.