Skip to content

Vrijdag | 2 juni

JazzCape

Theater De Maagd | 10:00-11:45 & 13:30-14:45

(Scholenconcert)

Dit educatieve project is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Bergse Jazz Evenementen, het Cultuurbedrijf en een aantal muzikanten.

Ter voorbereiding van dit jazzconcert krijgen de leerlingen een lesbrief in de klas, gekoppeld aan creatieve opdrachten en verdiepingslessen. Honderden kinderen komen zo al jong in aanraking met de ins & outs van jazz. 

Je kunt er wat ons betreft natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen!

Lemon Brass

Beursplein - 17:30- 19:00

Deze groep muzikanten van verschillende leeftijden uit de omgeving Halsteren. Geïnspireerd door de muziek van Lucky Chops en The Soul Rebels spelen zij verschillende pop, dance en hiphop nummers. Dat wordt gezellig!

(Brass)

Nanna Carling

Grote Markt - 20:15-21:15

(Swing)

Nanna Carling is een Zweedse sopraansaxofonist en zangeres die de traditionele jazz op een stijlvolle en gepassioneerde manier overbrengt. Met haar charisma en energieke podiumaanwezigheid is ze een rijzende ster binnen de jazzscene. Na jarenlang touren met Gunhild Carling, investeert ze nu volledig in haar eigen band, de Nanna Carling Swingband. In 2022 bracht ze haar debuutalbum “That’s a Plenty” uit en werkt momenteel aan de opvolger. Ze heeft duizenden fans over de hele wereld dankzij haar regelmatige online concerten.

St. Lazarus

Don Camillo Bar - 20:30-21:30

Met een authentiek, avontuurlijk maar bovenal aanstekelijk repertoire van vroege Jazz en Blues probeert St. Lazarus het publiek mee te nemen naar het New Orleans van de jaren ’20 en ’30. Een onweerstaanbaar vrolijke band met gedreven muzikanten, waarbij sfeer en muzikaliteit hand in hand gaan.

Valley Sound Big Band

Den Enghel - 20:30-22:15

(Big Band)

Valley Sound Big Band is een Nederlandse muziekgroep met een passie voor swing, jazz, pop en rock. Met een klassieke line-up van saxofonisten, trombonisten, trompettisten, pianist, slaggitarist, basgitarist, drummer en percussionist, spelen ze stukken van beroemde artiesten als Glenn Miller en Duke Ellington, maar ook hedendaagse hits van Michael Bublé en Norah Jones. Hun doel is om hun liefde voor muziek te delen en mensen aan het dansen te krijgen.

Uncle Sam's Jazzband

Café De grote slok - 21:00-01:00

(Dixieland)

Uncle Sam’s Jazzband is een 7 mans formatie uit Bergen op Zoom, die traditionele dixieland, blues en latin speelt met eigen invloeden. 9jaar geleden opgericht door mannen die wel eens wat anders wilden spelen dan mars/ vastenavond-muziek. Na nogal wat personele wisselingen, bestaat de huidige formatie al weer 3 jaar en is goed voor een avondvullend programma. Dus gegarandeerd een gezellig en muzikaal avondje uit.

Crazy Crab Jazzband

Café het Groene paard - 21:00

(Dixieland)

De Crazy Crab Jazzband is actief sinds 2017,
De 7 bandleden zijn allemaal afkomstig uit West-Brabant en gek van New Orleans style Jazz.
Swingende nummers uit de jaren 30 van de vorige eeuw worden afgewisseld met meeslepende blues.

The Cool Quest

Grote Markt - 22:00-23:00

(Hiphop / Soul)

The Cool Quest is een Nederlandse jazzband uit Zwolle met een unieke mix van jazz, funk, soul en hip-hop. Sinds 2010 heeft de band een trouwe fanbase opgebouwd met hun energieke live-optredens en verfrissende combinatie van instrumentale jazz en melodische rapteksten. Ze hebben drie albums uitgebracht en getourd op grote festivals zoals Lowlands en North Sea Jazz. The Cool Quest blijft hun fans keer op keer verrassen met hun unieke stijl en performance.

Kîcks

Don Camillo bar - 22:00-00:00

(Brass)

Deze zevenkoppige band staat bekend om hun klassieke Kîcks!

Ieder nummer wat gespeeld wordt heeft wel een Kîcks! sausje over zich heen gekregen. Geïnspireerd door de Mambo Beach Band, Mnozil Brass, Youngblood Brass Band en K3 is het Kîcks! sausje ontstaan! Van Andre Hazes tot Rihanna, niks is te gek!

Het doel is altijd om te zorgen voor vette sounds, een dikke groove en hier en daar een Kîcks!

Michael Varekamp & Hammond Vibes

Den Enghel - 22:45-00:00

(Funk)

Hammond Vibes is een droom die uitkomt. Drie ronkende orgels met de beste Hammond organisten van het land. En laten we nu wel wezen, wanneer hoor je nu drie orgels op een podium. Met drie meesters :Wiboud Burkens, Rob Mostert en Bas van Lier. Voeg daarbij stersaxofonist en Edisonwinnaar Efraim Trujillo en een geniale ritmesectie (Harry Emmery & Erik Kooger) en het feest is compleet.

Onder leiding van trompettist/zanger Michael Varekamp gaan deze meesterlijke musici de uitdaging aan om hun grenzen op te zoeken.

BUNKER

Grote Markt - 23:45-01:00

(Powerbrass)

BUNKER is een powerbrass band uit Delft die het publiek meeneemt in een extase van funky ritmes, dance beats en krachtige koperklanken. Hun muziek is gemaakt om te dansen en het publiek los te laten gaan. Met hun strakke drum-beats, stalen bariton en veelzijdige keys creëren ze een onvergetelijke liveshow. De band blijft innoveren en schrijft hun muziek voor de ervaring en energie van het publiek.