• 2018 compilatie 6
 • 2018 compilatie 1

  foto: Corné de Weert

 • 2018 compilatie 9
 • 2018 compilatie 4
 • 2018 compilatie 8
 • 2018 compilatie 7
 • 2018 compilatie 3
 • 2018 compilatie 2
 • 2018 compilatie 10
 • 2018 compilatie 5

Tony's Wife & Westmoat Jazzband | Schrobbelèr Jazz en Route

tonyswifeTony’s Wife brengt een gevarieerd programma met hot jazz, savoy en swing uit de jaren 1920 tot 1950. In die periode fleurden tientallen kleine bigbands het niet al te rooskleurige leven in crisistijd op. Dans- en muziekliefhebbers van alle leeftijden stroomden met duizenden toe om te luisteren naar en te dansen op de razend populaire melodieën. Deze orkesten waren de popbands van de eerste helft van de vorige eeuw. Geen wonder dat hun muziek een ware revival lijkt te beleven in deze tijd.

Lees meer...

St. Louis Slim | Schrobbelèr Jazz en Route

st louis slim

St. LOUIS SLIM bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene dankzij hun drukke agenda van live performances op de vele Nederlandse, Duitse en Belgische podia. De muzikanten worden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton.

Lees meer...

Monday Date | Schrobbelèr Jazz en Route

mondaydate

Kom luisteren naar prachtjazz uit vervlogen New Orleans tijden. Sluit je ogen en waan jezelf in de eerste helft van de vorige eeuw. Plaats van handeling: uitverkochte zalen voor Louis en Ella, voor Louis en Billy. Tijdloze prachtmuziek, schitterende liedjes. Ontroering, melancholie uitbundige vrolijkheid en zonnige uitgelatenheid. 

Lees meer...

Kim Hoorweg & Anton Goudsmit | Schrobbelèr Jazz en Route

hoorweg goudsmitJazzzangeres Kim Hoorweg (23) staat met één voet in New York, maakt underground jazz met Erykah Badu-georiënteerde grooves en hip-bop met een soul-touch. Als 14-jarig meisje tekende ze een contract bij het Amerikaanse platenlabel Verve, ze was te zien in De Wereld Draait Door, ze trad op tijdens het North Sea Jazz Festival, ze zong met het Metropole Orkest en werd genomineerd voor een Edison. Ze werkte samen met Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman.

Anton Goudsmit is een creatieve jazzmuzikant. Of hij nou speelt in het café op de hoek, het Concertgebouw, het Bimhuis of Paradiso, hij is altijd inventief en blijft zijn publiek verbazen met zijn originele invallen en expressiviteit. Met recht wordt hij een van de meest oorspronkelijke gitaristen van Nederland genoemd. Anton heeft over de hele wereld gespeeld op festivals en gerenommeerde jazzpodia. Met de door hem opgerichte groep The Ploctones maakte hij naam als componist en frontman.

Lees meer...

Efkes anders Jasskapel | Schrobelèr Jazz en Route

efkes anders jasskapel

Een optreden van dit streetparade-orkest moet in de eerste plaats een plezierige happening zijn voor het publiek, maar zeker ook - last but not least - voor hen zelf. Met deze filosofie vonden in 1981 enkele muzikanten elkaar en begonnen de Efkes anders Jazzkapel.

Lees meer...

Hans Dulfer | Schrobbelèr Jazz en Route

hans dulferDe muzikale duizendpoot Hans Dulfer staat op het podium om weer voor een spetterende avond te zorgen met zijn unieke stijl die laat horen dat jazz niet voor bejaarde mannen is, maar een levendige muziekstijl is die prima aansluit bij de levendige hedendaagse popmuziek!

Lees meer...

Gaia Aikman & friends | Schrobbelèr Jazz en Route

gaia aikeman

Het wordt swingen, dansen en broeirerig in de Don Camillo Bar. De Bergse drummer Jeroen Dur nodigt Gaia Aikman uit om samen het 'kleine, knusse maar beroemde' podium te bestormen. Gaia Aikman is geboren in Suriname en op haar derde jaar naar Nederland verhuist. Als kind speelde ze 'kinderrol' van Nala in de productie van Joop van den Ende, The Lion King. Anno nu speelt ze de 'volwassen rol' van Nala. Tussendoor kun je haar ook nog gezien hebben bij The Voice Of Holland. Kom genieten van deze top zangeres en natuurlijk van de strakke ritmes die onze eigen stad trots maakt.

 

 

 

Lees meer...

KOFFIE | Schrobbelèr Jazz en Route

koffieDe Amsterdamse band KOFFIE maakt een mix van afrobeat, jazz en 70’s funk. KOFFIE raakte geïnspireerd door de swingende sound van onder andere Fela Kuti. In 2013 brachten zij hun eerste gelijknamige album uit. Ze tourden langs festivals in Europa en waren te horen op de de Jazzdag in Rotterdam. In hetzelfde jaar verscheen alweer een tweede album: ‘Éh Lady’, dat op 22 november uitkwam.

Lees meer...

Flat JAZZ NIGHT out | Schrobbelèr Jazz en Route

flat out

Flat Night JAZZ Out bestaat uit o.a. muzikanten van Flat Out. Flat Out is een swingende coverband met een zeer ruim repertoire; van rock tot ballad, van dance tot hip-hop. Kortom, échte live-muziek in een professioneel jasje! Speciaal voor JazzBoZ gaat Flat Night JAZZ Out vele jazzklassiekers spelen.

Lees meer...

SPONSOR JAZZ EN ROUTE

poster 2018

HOOFDSPONSOR