5, 6 & 7 juni 2020

Schrobbelèr Jazz en Route | Ivo en Paulinho

ivoenpaulinho

“ From coast to coast” Ivo Stuivenberg( piano, vocals, Nederland) en Paulinho Paes( gitaar, vocals, Brazilie). 

Deze muzikale wereldreizigers en virtuoze duizendpoten serveren u een smaakvolle cocktail van Jazz, Bossa Nova, Latin Jazz, Franse chansons, Soul en Gospel. Pure improvisaties, liedjes  met een verhaal , muziek uit het hart. Een exotisch avondje uit!

Lees meer...

Reeds & Rhythm

reedsrhythm

Het New Orleans kwartet Reeds & Rhythm werd opgericht in 2005 en speelt, na diverse wisselingen, sinds 2016 in de huidige bezetting. Stijl en repertoire zijn beïnvloed door onder meer de Britse Trad Jazz, Sammy Rimington en Lasse Collin. Bij Reeds & Rhythm is gekozen voor twee rietblazers (Reeds) en twee begeleiders (Rhythm). Het ensemble heeft een mobiel karakter en speelt meestal akoestisch.

Lees meer...

Schrobelèr Jazz en Route | Monday Date

mondaydate

Monday date en Bistroclub De Stadsburger gaan samen iets bijzonders doen. Monday Date speelt, De Stadsburger kookt en u eet. Het kan op vrijdag 14 juni vanaf half zeven (18.30u) bij De Stadsburger, in het kader van JazzBoz. Reserveer op tijd, want het gaat natuurlijk druk worden!

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Maarten Stalpers

maartenstalpers

Stalpers studeerde klarinet en saxofoon aan het Brabants Conservatorium voor zowel klassieke-als lichte muziek. Speelde als solist met diverse orkesten en bracht een rijk aantal singles en Cd’s uit, waaronder enkele met eigen composities. In 2016 verscheen zijn eerste boek: Muziek in 9 Stappen, een nieuwe methode voor muziekonderwijs. Vanaf het jaar 2018 nam Maarten het besluit om meer optredens en workshops te verzorgen.                       Zijn nieuwe passie voor zang, speelt daarbij een grotere rol. 

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Brass route

drbrassKomende Rabo JazzBoZ organiseren we voor het eerst een Brass Route door de binnenstad van Bergen op Zoom.

De bands Dr. Brass, Ohno! Jazzband en de New York Brass Band zullen bij Den Enghel, 't Slik en De Ponderosa goede brass sets laten horen!

Programma

  21:30 - 22:15   23:00 - 23:45 00:30 -  01:30
Café Pondarosa OhnO! Jazzband  Dr. Brass  NYBB
 Den Enghel  Dr. Brass  NYBB   OhnO! Jazzband
 Café 't Slik  NYBB  OhnO! Jazzband   Dr. Brass

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Martin Fondse

martinfondse

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar en luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. “Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.”

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | FunkiFize-IT

funkifizeit

FunkiFize-IT is een 10-koppige funkformatie. Ze brengen popmuziek in een heerlijke Funk-jas, overladen met prachtige riffs, grooves en vette blazers-licks. Pop’liedjes van nu, maar ook wordt je verrast door een klassieke pophit van toen in een FunkiFize-IT jas. FunkiFize-IT bestaat uit 2 zangeressen en 1 zanger die worden ondersteund door bas, drums, gitaar, toetsen en een blazerssectie: The Funkifized Horns!

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Hans Dulfer

hans dulferDe muzikale duizendpoot Hans Dulfer staat ook dit jaar op het podium van Waldolala om  voor een spetterende avond te zorgen met zijn unieke stijl die laat horen dat jazz niet voor bejaarde mannen is, maar een levendige muziekstijl is die prima aansluit bij de levendige hedendaagse popmuziek!

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Tony's Wife & Westmoat Jazzband

tonyswifeIn de pauzes van de Brass route

Tony’s Wife brengt een gevarieerd programma met hot jazz, savoy en swing uit de jaren 1920 tot 1950. In die periode fleurden tientallen kleine bigbands het niet al te rooskleurige leven in crisistijd op. Dans- en muziekliefhebbers van alle leeftijden stroomden met duizenden toe om te luisteren naar en te dansen op de razend populaire melodieën. Deze orkesten waren de popbands van de eerste helft van de vorige eeuw. Geen wonder dat hun muziek een ware revival lijkt te beleven in deze tijd.

De WMJB heeft vooral gezocht naar repertoire wat minder bekend is maar toch lekker in het gehoor ligt. Buiten een microfoon voor de zang geeft het orkest er zo veel mogelijk de voorkeur aan om akoestisch te spelen. 

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Just Repeat

justrepeatJust Repeat Jazzband uit Bergen op Zoom. Enthousiast 7 mans oude stijl jazz orkest dat garant staat voor een avond leuke muziek en alles wat daar bij hoort. Just Repeat brengt de evergreens met een modern sausje. Onverwachte wendingen en bizarre intro’s maken de nummers fris en het hoge tempo wat de ritmesectie voert, werkt aanstekelijk op het publiek.

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Jazzcollege #5 | Tom Goosen | The music of New Orleans

tomgoosen

The Birthplace of Jazz, een van de talloze namen voor de stad New Orleans. Daar is het begonnen en daar komen talloze onvergetelijke muzikanten vandaan. Louis Armstrong, Sydney Bechet, Kid Ory en vele anderen hebben de jazzgeschiedenis vormgegeven. Buddy Bolden is de trompettist waarvan gezegd wordt dat hij de eerste was met een kenmerkend geluid, een eigen stijl. Maar ook Fats Domino met zijn rock ’n roll geluid.

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Gaia Aikman en friends

gaiaaikman

Vooral sinds Gaia te zien is in The Voice Of Holland, wordt haar vaak gevraagd in welke muziekstijl ze haar kunnen plaatsen. ‘Ik kan me in elk genre vinden,’ vertelt ze. ‘Maar Soul, Pop en R&B liggen toch echt het dichtst bij mij. Whitney Houston, Michael Jackson, Etta James, Beyoncé, Tori Kelly en Stevie Wonder zijn mijn grote voorbeelden en ik kan me niets liever wensen dan die kant uit te gaan en mijn eigen muziek te maken.’

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | The Crazy Crab Jazzband

crazycrab

De Crazy Crab Jazzband bestaat uit vier blazers, trompet, klarinet, trombone en saxofoon en een ritmesectie met slagwerk/wasbord, banjo en bas (ukelele).
De band speelt New Orleans jazz, de wat minder gepolijste vorm van wat wel dixieland wordt genoemd.

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Jazzzeker

jazzzeker“Jazzzeker” is een semi-akoestische band bestaande uit vier enthousiaste rasmuzikanten. Het repertoire bestaat voornamelijk uit goed in het gehoor liggende jazzstandards en soulmuziek uit de jaren 50 en 60, daarnaast heeft “Jazzzeker” een uitgebreid repertoire aan mooie sfeermuziek. 

Lees meer...

Schrobbelèr Jazz en Route | Deejay Kris Fris

krisfrisVanavond draait Deejay Kris Fris natuurlijk in zijn eigen Les Vedettes! Hij draait plaatjes zonder in hokjes te denken. Alle stijlen en stromingen in de muziek dus kris kras door elkaar! Lekker dansen maar!

Lees meer...

SPONSOR JAZZ EN ROUTE

HOOFDSPONSOR

poster2019