5, 6 & 7 juni 2020

  • BoZ Jazz Award

VSOP | Soet Kempeneer trio | Winnaar KCA Award

soetkempeneerHet Soet Kempeneer trio mag zowel tijdens de komende editie van JazzBoZ als tijdens de editie van 2020, maar dan met een coach als special guest, een optreden komen verzorgen. Voor het vierde jaar organiseerde JazzBoZ een talentenstrijd. De opzet is compleet vernieuwd. Dankzij een nauwe samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen werden twee finalisten afgevaardigd voor een optreden gistermiddag in De Maagd. Onder het goedkeurende oog van een geschilderde God met engeltjes achter de muzikanten , en op het podium zittend publiek voor hen, waagt contrabassist Soet Kempeneer (23) zich met zijn trio aan gewaagde composities. 

Daarin kunnen ook toppianist Bram de Looze en het jonge drumtalent Samuel Ber zich heerlijk uitleven. Minder gangbare ritmiek, weinig gemakkelijke akkoordenpatronen en veel 'Vrije Geluid en', zoals in het VPRO-tv-programma waar De Looze met zijn eigen LAB trio zich kind aan huis mag noemen.
De stille passages vol subtiel pianowerk mag rekenen op een muisstil publiek. Liefhebbers duidelijk. Het weerga loze spel zorgt voor veel opwinding, alle drie de heren zijn aan elkaar gewaagd. Ze stuwen elkaar naar grote hoogten en reageren adequaat af op ieders avontuurlijke spel, binnen de afgesproken kaders. Hopelijk krijgen ze tijden het festival in juni een even mooi podium voor een even stil VSOP-luister concert.

Tekst: Williem Jongeneelen (BN DeStem)

HOOFDSPONSOR