FanJAZZtic | Basisschoolconcert

basisschoolHet FanJAZZtic Basisschoolconcert is een educatief project voor alle groepen 7 van het primair onderwijs onder leiding van Jeroen Wierikx. Een schoolconcert dat je in beweging brengt, waarvan je in vervoering raakt, waarbij je heen en weer geslingerd wordt en het jumpen niet uit kan blijven! Nadat de kinderen achter een jazzband met Grand Marchall vanaf de Grote Markt richting Stoelemat zijn getrokken, zorgt presentator Jeroen Wierikx er persoonlijk voor dat echt he-le-maal niemand stil kan blijven zitten op zijn of haar stoel tijdens deze swingende jazzsessie.

Lees meer...

Valley Sound Big Band

valleysoundDe Valley Sound Big Band houdt van muzikale uitdagingen en staat onder leiding van dirigent Peter Bogers. Het orkest treedt tot vijftien keer per jaar op. Eerder trad ze op met grote koren, jazzorkesten en zelfs een heuse rock & rollband. Het orkest wordt met spetterende zang versterkt.

Lees meer...

Monday Date

mondaydate

Kom luisteren naar prachtjazz uit vervlogen New Orleans tijden. En net als die muziek, wordt Monday Date ook al wat ouder: ze bestaan dit jaar 10 jaar!! En dat gaat natuurlijk die vrijdagavond niet ongemerkt voorbij..... Sluit je ogen en waan jezelf in de eerste helft van de vorige eeuw. Plaats van handeling: uitverkochte zalen voor Louis en Ella, voor Louis en Billy. Tijdloze prachtmuziek, schitterende liedjes. Ontroering, melancholie uitbundige vrolijkheid en zonnige uitgelatenheid. 

Lees meer...

Westmoat Jazzband

De Westmoat Jazzband heeft vooral gezocht naar een repertoire wat minder bekend is maar toch lekker in het gehoor ligt. Buiten een microfoon voor de zang geeft het orkest er zo veel mogelijk de voorkeur aan om akoestisch te spelen.

Lees meer...

Gerard Ekdom

gerardekdomDj Gerard Ekdom is een onvervalst radiodier met een ongeëvenaarde muziekkennis die hij onder andere laat horen op zondagnacht in zijn programma Ekdom’s Funky Weekend Trip, waarin hij zijn favoriete soul- en jazzplaten draait. Op het North Sea Festival begint het een hele fijne traditie te worden: Gerard Ekdom die de allerlekkerste soulfunkjazz-plaatjes draait op de Tigris van North Sea Jazz. JazzBoZ heeft hem daarom maar eens naar Bergen op Zoom gehaald om datzelfde hier te doen!

Lees meer...

Tony's Wife

tonyswife

Tony’s Wife brengt een gevarieerd programma met hot jazz, savoy en swing uit de jaren 1920 tot 1950. In die periode fleurden tientallen kleine bigbands het niet al te rooskleurige leven in crisistijd op. Dans- en muziekliefhebbers van alle leeftijden stroomden met duizenden toe om te luisteren naar en te dansen op de razend populaire melodieën. Deze orkesten waren de popbands van de eerste helft van de vorige eeuw. Geen wonder dat hun muziek een ware revival lijkt te beleven in deze tijd.

Lees meer...

OhnO! Jazzband

ohnoEnthousiasme, een jonge frisse uitstraling, een afwisselend repertoire en interactie met het publiek: dit zijn de typische kenmerken van de OhnO! Jazzband. Deze jazzband staat bij elk optreden garant voor een meeslepend spektakel, waarin diverse jazzstijlen de revue passeren. Hun opzwepende sound lokt u uit uw stoel en laat u dansen op straat, kortom één "OhnO" vertroffen jazzfeest!

Lees meer...

Michiel Stekelenburg 5 | VSOP

michielstekelenburg

De muziek van Michiel Stekelenburg kenmerkt zich door een combinatie van pop-, rock- en jazzinvloeden. Hij schrijft krachtige en doordachte thema’s die strak worden uitgevoerd door zijn kwintet van Nederlandse topmuzikanten. Het tweede album Layers van Michiel Stekelenburg 5 kwam in juni 2016 uit. De release is een waardige opvolger van zijn eerste album Hypnos uit 2011. 

Lees meer...

BRUUT!

BRUUT! de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60's surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. Het afgelopen jaar heeft de band alles behalve stilgezeten. Naast een aantal succesvolle tours in landen alsJapan, Spanje en Turkije bundelden ze hun krachten met Wilfried de Jong, deze samenwerking resulteerde in een theatervoorstelling.

Lees meer...

Koppersnellers

koppersnellers

De muziek van de Koppersnellers is een energieke mix van stijlen. Zowel New Orleans traditionals, jazz, hiphop en popmuziek brengen ze naar je toe, recht uit de second lines van New Orleans. Muziek die ondertussen ook haar weg heeft gevonden naar diverse podia over de hele wereld.

Hun grote voorbeelden zijn onder andere The Rebirth Brass Band, Hot, TBC Brass Band, Soul Rebels en vele anderen! Ze zijn bekend van optredens op Solar, Paradiso, Sugar Factory, Bungalup, Jazz in Duketown, Gumbo Night in Amsterdam, Klapstuk, Buutvrij for Life, Blijburg aan Zee en straks natuurlijk ook van dat optreden bij JazzBoZ!

Lees meer...

GetBrassed!

GetBrassed! legt de nadruk op een gebalanceerd repertoire wat zowel bij een jong- als midlifecrisis-publiek in de smaak valt. Nummers worden geselecteerd op eigenschappen zoals dansbaar, ruw, bekend en hardcore brass.
De band is opgericht in 2013 en bestaat anno 2016 uit elf ervaren muzikanten. Van die elf hebben er een aantal al eerder in diverse jazz- en brassbands samengespeeld waarmee ze de nodige podium ervaring hebben opgedaan. 

Lees meer...

affiche2017

HOOFDSPONSOR

 

MEDIASPONSOREN